HELVARY-tiedote 1/2015

8.1.2015

HELVARY toivottaa hyvää uutta vuotta! Tässä tiedotteessa mm. seuraavia asioita: - HELVARYn aluetoiminta starttaa, haemme nyt aluevastaavia ja aluesihteerejä - Vuosikokous ti 24.2. klo 18.00 - HELVARYn johtokuntaan etsitään uutta osaamista

 

1. HELVARY UUDISTUU: HAE NYT ALUEVASTAAVAKSI TAI ALUESIHTEERIKSI

HELVARYn aluetoiminnalle on varmistunut 13 000 euron rahoitus Vanhempainliitolta. HELVARY starttaa tänä vuonna uuden jäsenpalvelun ja ryhtyy organisoimaan toimintaa myös alueellisesti. Nimeämme nyt kullekin Helsingin suurpiiri-alueelle työparit, jotka pääsevät toteuttamaan ja kehittämään uutta aluetoimintaa.

Haluatko Sinä vaikuttaa alueesi kouluverkkoon liittyviin asioihin? Kiinnostaako sosiaalisen median hyödyntäminen osana alueellista sekä kaupunkitasoista vaikuttamista? HELVARYn aluevastaava ja aluesihteeri toimivat oman alueensa peruskoulujen tilanteen asiantuntijoina - kokoavat alueellisia näkemyksiä yhteen, auttavat alueen yhteisen näkemyksen hahmottamista livetapaamisissa (3-4 koko alueen toimijoiden kohtaamista vuonna 2015) ja kannustavat keskusteluun HELVARYn alueellisilla digiareenoilla.

Haemme nyt uusiin luottamustehtäviin yhteensä 4 aluevastaavaa ja 4-5 aluesihteeriä, ota yhteyttä tai vinkkaa kaverille 2.2.2015 mennessä:

HELVARY etelä-keskinen (1+1 hlöä)

HELVARY länsi-pohjoinen (1+1 hlöä)

HELVARY koillinen (1+1 hlöä)

HELVARY itä-kaakko (1+1-2 hlöä)

Aluejako vastaa opetusviraston alueorganisaatiouudistusta: http://www.hel.fi/hki/Opev/fi/Kouluhaku/alueorganisaatiouudistus

Työparit saavat perehdytyksen ja asiantuntijakoulutusta ajankohtaisista teemoista sekä mm. verkkoyhteisön fasilitoinnista. Pääset tapaamaan myös muiden alueiden työparit ja tekemään yhteistyötä HELVARYn johtokunnan kanssa. Työparit voivat myös itse määritellä aluevastaavan ja aluesihteerin keskinäistä toimenkuvaa kiinnostusten ja osaamisten perusteella.

Kysy rohkeasti lisää aluetoiminnan kehittäjältä Marika Mantereelta marika.mantere@gmail.com, puh. 0400 709 404 tai lähetä suoraan lyhyt esittely ja kerro, mikä sai sinut kiinnostumaan tehtävästä. HELVARYn johtokunta nimittää aluevastaavat ja aluesihteerit mahdollisimman pian. Tervetuloa mukaan ideoimaan ja kehittämään yhdessä kunkin alueen vanhempaintoiminnan tarpeisiin ja toiveisiin sopivaa aluetoimintaa!

 

2. VUOSIKOKOUKSESSA 24.2.2015 HAETAAN UUSIA TEKIJÖITÄ

HELVARYn vuosikokous pidetään tiistaina 24.2. klo 18.00. Tilaisuuden aluksi kerromme, miten HELVARYn uusi aluetoiminta lisää sinun vaikuttamismahdollisuuksiasi omalla alueellasi ja oman lapsesi koulussa. Lisäksi kuulet uudesta opetussuunnitelmasta: olennainen muutos kodin ja koulun yhteistyöhön!

Tule mukaan uudistuvaan HELVARYyn!

- Onko sinulla kokemusta kouluverkkotarkasteluun vaikuttamisesta?

- Kiinnostaako sosiaalinen media ja sen avulla vaikuttaminen?

- Innostavatko tilastot ja tutkimustoiminta?

- Oletko asiantunteva/tehokas sihteeri?

- Tunnetko erityislasten asemaa kouluissa?

- Haluatko vaikuttaa kaupunkitasolla?

- Oletko innovaattori, yhdistysjyrä, luova visioija vai aikaansaava moottori?

- Oletko tilintarkastaja-ainesta?

Olet siis etsimämme henkilö! Ilmoita kiinnostuksesi ja kysy rohkeasti lisää puheenjohtaja Tuija Tikkaselta tuija.tikkanen@eduvantaa.fi tai puh. 040 743 5695.

Virallinen kutsu HELVARYn vuosikokoukseen tulee myöhemmin. Täältä löydät jo valtakirjapohjan vuosikokoukseen osallistujalle myönnettäväksi: https://drive.google.com/file/d/0B4AieOiWolpXdmlPaFRuSnQ5WlU/view?usp=sharing

 

3. HELVARY JYRÄHTI PALVELUVERKKOTARKASTELUN TILASTA

HELVARY julkaisi joulukuussa kannanoton “Vanhempien osallistaminen palveluverkkotarkasteluun ei toteudu”. Kannanotto löytyy myös HELVARYn blogisivuilta:

http://helvary.blogspot.fi/2014/12/kannanotto-15.html

Myös Helsingin Sanomat uutisoi aiheesta ja haastatteli puheenjohtaja Tikkasta otsikolla: “Vanhemmat protestoivat Helsingin koululinjausta”. Lue juttu täältä: http://www.hs.fi/kaupunki/a1305908012460

HELVARY tapaa opetusviraston johtoa tammikuun 26. päivänä 2015. Aiheena tuolloin myös palveluverkkotarkastelun prosessi ja vanhempien osallistaminen.

 

4. VANHEMPAINLIITON VUOSIKOKOUKSEN VALINNAT

Suomen vanhempainliiton johtokuntaan 2015-2016 nimettiin molemmat HELVARYn asettamat ehdokkaat, eli Marika Mantere varsinaiseksi ja Kirsti Österman varajäseneksi. Liiton uusi uusi puheenjohtaja on Mika Jokinen.


Tervetuloa mukaan uudistuvaan HELVARYyn, nähdään vuosikokouksessa!

http://www.facebook.com/helvary

http://helvary.blogspot.fi

 

PS. Muistutus Tähtikoulu 2015 -kilpailusta: hakemus lähetettävä viimeistään 28.2.2015 osoitteessa: https://digiumenterprise.com/answer/?sid=1262146&chk=JAV4DKXE

TÄHTIKOULU 2015 – PARASTA KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖTÄ PÄÄKAUPUNKISEUDULLA LUKUVUONNA 2014 – 2015

Kilpailussa etsitään hyviä käytäntöjä kodin ja koulun yhteistyöhön. Tavoitteena on myös saada aikaan keskustelua kodeissa, kouluissa ja vanhempainyhdistyksissa: millaista on laadukas kodin ja koulun yhteistyö? Voittaja julistetaan 18.3.2015. Pääpalkintona on 1 500 euroa. Lisätiedot: http://helvary.blogspot.fi/search/label/Tähtikoulu%202015