HELVARY-tiedote 3/2015

16.6.2015

Tässä kirjeessä seuraavista tärkeistä asioista: Aluetoiminta laajenee - pysy kuulolla, Uutta yhteistyötä opetusviraston kanssa - uutta osallisuutta vanhemmille, Koulutuksesta ei saa säästää, Haluamme viestiä paremmin ja syksyllä tavataan!

HELVARY-tiedote 3/2015

Parhain HELVARYlainen,

Juhannuksen kynnyksellä on kiitosten aika. HELVARYn johtokunta haluaa kiittää kuluneesta keväästä uusia ja vanhoja jäseniä ja kaikkia tavalla tai toisella toiminnassa mukana olleita. KIITOS!

Aikaan on saatu paljon. Tässä kirjeessä seuraavista tärkeistä asioista

·         Aluetoiminta laajenee - pysy kuulolla

·         Uutta yhteistyötä opetusviraston kanssa - uutta osallisuutta vanhemmille

·         Koulutuksesta ei saa säästää

·         Haluamme viestiä paremmin

·         Syksyllä tavataan!

 

1. ALUETOIMINTA LAAJENEE - PYSY KUULOLLA

HELVARYn aluetoiminta, jota on suunniteltu ahkerasti vuoden verran, on nyt startannut kahdella alueella (koillisessa ja etelä-keskisellä alueella). Mukaan on saatu kymmeniä vanhempainyhdistyksiä ja molempien alueiden aluepäälliköt opetusvirastosta. Synergiapisteiden paikantaminen on käynnistynyt ja kokemukset valoisia. Alueiden vanhemmat ovat saaneet uuden äänen, ja yhdenvertainen vanhempaintoiminta ottanut ison askeleen eteenpäin.

Länsi-pohjoisen ja itä-kaakon aluetoiminta käynnistyy syksyllä – pysy kuulolla. (Lisätietoa HELVARYn FB-sivulta. Täältä voit tarkistaa mihin alueeseen koulunne kuuluu: http://www.hel.fi/hki/Opev/fi/Kouluhaku/alueorganisaatiouudistus)

Aluetoimintaa ja sen tulevaisuudensuunnitelmia on esitelty myös Vanhempainliiton kesäpäivillä. Palaute on ollut huikean positiivista, joten aluetoiminnan jatkaminen ja kehittäminen on entistä mielekkäämpää. Kiitos kun olette mukana!

 

2. UUTTA YHTEISTYÖTÄ OPETUSVIRASTON KANSSA - UUTTA OSALLISUUTTA

Kevään mittaan on vaikutettu konkreettisesti helsinkiläiseen koulutuspolitiikkaan ja saatu äänemme kuulumaan palveluverkkotarkastelun perusteluja pohdittaessa. Tapasimme opetusviraston johtoa - myös uuden opetustoimen johtajan Liisa Pohjolaisen - ja loimme edellytyksiä entistä systemaattisemmalle ja rakenteellisemmalle yhteistyölle opetustoimen kanssa. Tavoitteenamme siintää yhteistyösopimus, jossa kuvataan vanhempien kuulemisen käytännöt ja vaikuttavuus sekä osallisuus vanhempaintoiminnan mallintamisessa ja palvelumuotoilussa. Tavoitteenamme on, että koulujen yhdistamisissä ja lakkauttamisissa vanhempia ja asukkaita kuultaisiin aidosti, systemaattisesti ja aivan prosessin alusta lähtien.

 

3. KOULUTUKSESTA EI SAA SÄÄSTÄÄ

Toukokuussa järjestimme yhdessä Helsingin opettajien ammattiyhdistyksen HOAY:n kanssa mielenilmauksen koulutusleikkauksia vastaan. HELVARY korosti puheenvuorossaan koulutusleikkausten kertautuvia hyvinvointivaikutuksia ja jo nyt käynnissä olevaa alueellista eriarvoistumista sekä vaati niiden sijaan koulutukseen panostamista ja rakenteellisia toimia hyvinvointierojen tasaamiseksi. Tästäkin kiitos jäsenille – tieto levisi  tehokkaasti aktiivisten vanhempien verkostoissa ja mukana oli ilahduttavan moni!  HELVARY osallistui 10.6 Vain kaksi kättä – mielenilmaukseen sekä 15.6 koulutusleikkausten vastaiseen mielenosoitukseen. HELVARYn julkisia kannanottoja voit seurata osoitteesta https://www.facebook.com/Helvary/notes

 

4. HALUAMME VIESTIÄ PAREMMIN

Myös viestinnän uudistaminen jatkuu. Syksyllä laajentuu www.helvary.fi ja HELVARYn FB-sivulta löydät aina kootusti ajankohtaiset kuulumisemme. Uusi yleisten asioiden sähköpostiosoitteemme on helvary@helvary.fi.

 

5. SYKSYLLÄ TAVATAAN!

Saavutuksia siis on, mutta tehtävääkin riittää. Syksyllä on odotettavissa ennätysmäärä tapahtumia, koulutusta ja kannanottoja. Heinäkuussa myös HELVARY lepää ja lomailee, mutta elokuun alusta käynnistämme jälleen vaikuttamis-, edunvalvonta- ja vertaistoiminnan uusin energioin.

 

HELVARYN VÄKI TOIVOTTAA VALOISAA, LOKOISAA

JA AKUT LATAAVAA KESÄÄ KAIKILLE!

 

Lähetättehän tämän tiedotteen eteenpäin oman koulun vanhemmille, opettajille ja muihin verkostoihinne.