HELVARY-tiedote 4/2015

28.8.2015

Tässä tiedotteessa mm. seuraavia asioita: päivittäkää yhteystiedot, tulossa kutsut aluetilaisuuksiin; sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajan tapaaminen; kiusaamisen vastainen foorumi; kaupungin johtamisjärjestelmä muutos ja tilaisuus 8.9.;tärkeitä päivämääriä

HELVARY-TIEDOTE 4/2015

Hyvää syksyn alkua kaikille vanhemmille, yhdistyksille ja koulun aikuisille!

HELVARY edistää kodin ja koulun hyvää yhteistyötä niin kaupungin tasolla kuin yksittäisissä kouluissakin. Siksi on tärkeää, että muistatte lähettää tiedotteen eteenpäin oman koulun vanhemmille, opettajille, johtokunnan jäsenille ja muihin verkostoihinne!

Tässä tiedotteessa mm. seuraavia asioita:

- Päivittäkää yhteystiedot, tulossa kutsut aluetilaisuuksiin

- Sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajan tapaaminen

- Kiusaamisen vastainen foorumi

- Kaupungin johtamisjärjestelmä muutos ja tilaisuus 8.9.

- Tärkeitä päivämääriä

* OAJ on the road 24.9.

* Kodin ja koulun päivä pe 25.9

* Virtaa ja virikkeitä ti 24.11

* Vanhempainliiton liittokokous la 21.11.

 

1. PÄIVITTÄKÄÄ  YHTEYSTIEDOT, TULOSSA KUTSUJA ENSI VIIKOLLA

HELVARY kutsuu pian koolle kaikki vanhempainyhdistykset alueittain. Seuraavassa tiedotteessa ajankohdat, paikat ja ilmoittautumisohjeet. Joko yhdistyksellänne oli vuosikokous? Päivitättehän yhteystiedot osoitteeseen helvary@helvary.fi (nimien ja sähköpostiosoitteiden lisäksi hyvä ilmoittaa myös ainakin pj:lle puhelinnumero).

 

2. YHTEISTYÖTAPAAMINEN APULAISKAUPUNGINJOHTAJAN KANSSA

HELVARY tapasi 14.7 Helsingin sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasen, jonka "tinkimättömän tasa-arvoinen peruskoulu" on hyvä visio - puolentoista tunnin keskustelu oli antoisa ja poiki sekä pidemmän aikavälin yhteistyöajatuksia että konkreettisia ehdotuksia kodin ja koulun yhteistyön uudistamisesta kaupunkitasolla jo syksylle 2015.

Keskustelimme myös mm. johtamisjärjestelmän uudistushankkeesta ja mahdollisten muutosten vaikutuksista sekä HELVARYn mahdollisuuksista olla mukana palveluverkkotarkasteluissa.

 

3. MITEN KAUPUNGIN UUSI JOHTAMISJÄRJESTELMÄ VAIKUTTAA KOULUPÄÄTÖKSIIN? - MAHDOLLISUUS VAIKUTTAA!

Helsingin strategiaohjelmassa päätetty johtamisjärjestelmän uudistaminen vaikuttaa myös siihen, miten koulujen yhdistämis- tai lakkauttamispäätöksiä tehdään. Uudistuksen tavoitellaan muun muassa asukaslähtöisyyden edistämistä ja parempaa tuottavuutta. Vuorovaikutus kaupunkilaisten ja päättäjien välillä nostetaan tärkeäksi osaksi uudistuksen valmistelua.

Seuraavia muutoksia on ehdotettu: pormestarimalli, keskeisten luottamushenkilöiden tehtävien hoitaminen päätoimisesti tai osa-aikatyönä, puheenjohtajamalli, lautakuntien tehtävien tarkastelu, virasto-organisaatio ja asukasosallisuuden ratkaisut.  Myös luottamushenkilöjohdon ja virkajohdon työnjakoa uudistetaan.

Asukastilaisuudessa Helsingin kaupungintalolla 8.9.2015 klo 18.00-20.00 esitellään johtamisen jaoston puheenjohtajan Lasse Männistön johdolla uudistuksen taustat ja tavoitteet ja käydään keskustelua. Tilaisuus katsottavissa on suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla (www.helsinkikanava.fi).

Helsinki kutsuu asukkaat ja kaupungin sidosryhmien edustajat myös aivoriiheen www.hel.fi - sivustolla alkaen 31.8.2015. Aivoriihi on avoinna 14.9.2015 saakka. Verkko-osallistumisen rinnalla kirjastoissa on mahdollista osallistua kyselyyn.

Aivoriihessä kaupunkilaisilta ja sidosryhmien edustajilta kysytään, miten kaupungin palvelut pitäisi järjestää tulevaisuudessa, miten asukkaat haluaisivat osallistua kaupungin suunnitteluun ja päätöksentekoon ja miten kaupunkia tulisi johtaa.

Lisätiedot: hel.fi-uutinen

Osallistu ja seuraa keskustelua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella: #heljohtaminen

Asukastilaisuuden Facebook -tapahtuma

 

4. TÄRKEITÄ PÄIVÄMÄÄRIÄ

*** To 24.9. Espoossa, Sellon kauppakeskuksessa järjestetään OAJ On The Road-tilaisuus klo 13-16. Teemana hyvinvointi ja yrittäjyys, puhujina vanhempien, opiskelijoiden edustajia ja ja OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

*** Perjantaina 25.9. on valtakunnallinen Kodin ja Koulun Päivä - joko teidän koulunne on mukana? Kodin ja Koulun Päivä on koulun henkilöstölle, vanhemmille ja oppilaille mahdollisuus tutustua ja samalla tehdä yhdessä hyviä asioita kouluarjen puolesta. Ideoita ja ilmoittautumiset Vanhempainliiton nettisivulla http://www.kodinjakoulunpaiva.fi/.

*** La 21.11.Vanhempainliiton liittokokous, Helsinki

*** Ti 24.11. Virtaa ja virikkeitä vanhempaintoimintaan -tilaisuus! Tervetuloa verkostoitumaan ja löytämään vinkkejä ja apua vanhempainyhdistyksen toiminnan vahvistamiseen. Vanhempainliiton tilaisuus on maksuton, ilmoittaudu mukaan: http://www.vanhempainliitto.fi/ylanavigointi/tietoa_liitosta/tapahtumakalenteri

Ollaan yhteyksissä!

http://www.helvary.fi/yhteystiedot/

#helvary #kotijakoulu #vanhempaintoiminta #alueyhdistys

Ps. Ajankohtaiset kuulumiset ja tapahtumat HELVARYn Facebook-sivulla, olethan jo tykännyt meistä siellä :)? http://www.facebook.com/helvary