HELVARY-tiedote 5/2015

6.10.2015

Tässä tiedotteessa mm. seuraavia asioita: * Ilmoittautuminen nyt avoinna syksyn aluetilaisuuksiin! * Vastaattehan HELVARYn kyselytutkimukseen 8.10 mennessä * HELVARYn fb-ryhmä ja tägivinkki somettajille * Tiivistä yhteistyötä opetusviraston kanssa

Joko vuosikokous on ohi? Onnea uudet ja jatkavat vanhempaintoiminnan aktiivit, nähdään pian aluetapahtumissa :)!

 

1. ILMOITTAUDU NYT MUKAAN OMAN ALUEENNE ALUETAPAHTUMAAN!

Tulossa mainio ohjelma jokaiselle alueelle, ilmoittaudu nyt mukaan tutustumaan alueen eri koulujen vanhempaintoimijoihin ja nappaa matkaasi kassin täydeltä toimiviksi testattuja ideoita kodin ja koulun yhteistyöhön :)!

Ilmoittautumiset: http://www.helvary.fi/tapahtumat/

Lisätiedot: HELVARYn aluevastaavat http://www.helvary.fi/yhteystiedot/

Olemme varanneet kuhunkin aluetilaisuuteen paikat kahdelle osallistujalle jokaisesta helsinkiläisistä vanhempainyhdistyksestä, voit kysyä myös lisäpaikkoja. Jokaisessa aluetapahtumassa on mukana myös opetusviraston aluepäällikkö. Ilmoittautuneille lähetämme sähköpostitse tarkempaa tietoa illan ohjelmasta ennen tilaisuutta, tässä jo maistiaisia:

HELVARY itä-kaakko ti 20.10 klo 17:30-19:30, Porolahden peruskoulu

- Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes mukana innostamassa vanhempaintoimintaan

Lue Ullan ajankohtainen kirjoitus: http://www.opetin.fi/blogi/koti-ja-koulu-kohti-kasvatuskumppanuutta/

HELVARY länsi-pohjoinen to 29.10 klo 17:30-19:30, Pohjois-Haagan ala-aste

HELVARY etelä-keskinen ke 4.11 klo 17:30-19:30, Kiseleffin talo

HELVARY koillinen ma 9.11 klo 17:30-19:30, Pukinmäen peruskoulu

- Ohjelmassa mukana Pauliina Mäkelän inspiroiva luento, josta saat somegurun parhaat vinkit aiheesta sosiaalinen media kodin ja koulun yhteistyössä. Joko tunnet Pauliinan? Lue lisää esim. täältä: http://kinda.fi/posts/lapset-ja-nuoret-netissa-seka-whatsappin-ja-instagramin-kaytto

 

2. VASTASITTEHAN JO KYSELYYMME? VASTAUSAIKAA 8.10 SAAKKA

HELVARYn ensimmäinen jäsenkysely on avoinna 8.10 saakka, vastaamalla autat meitä kehittämään toimintaamme ja vaikuttamaan kodin ja koulun yhteistyöhön koko Helsingissä. Kaikki jäsenyhdistyksemme saavat myös käyttöönsä koosteen parhaista vanhempaintoiminnan vinkeistä eri puolilta Helsinkiä. Lämmin kiitos jo kaikille vastanneille :)!

https://my.surveypal.com/Vanhempainyhdistysten-toiminta


3. TULE KESKUSTELEMAAN HELVARYN UUTEEN FB-RYHMÄÄN

Tervetuloa HELVARYn uuteen fb-ryhmään mukaan vaikuttamaan, kuulolle, nostamaan kissa pöydälle tai vaikkapa kertomaan meille suorat sanat siitä, mihin sitä oikein pitäisi tässä kaupungissa vaikuttaa - ja miten - likimain 200 000 helsinkiläisen vanhemman äänitorvena :)!

LIITY nyt ja kutsu myös aktiiviset ystäväsi mukaan: https://www.facebook.com/groups/HELVARY/

KÄYTÄTKÖ JO #HELVARY -TÄGIÄ?

Sometatko Sinä teemoista, jotka voisivat kiinnostaa helsinkiläisiä vanhempia, HELVARYä - tai vaikkapa opetusvirastoa, kaupungin päättäjiä?

Kun viserrät tai bloggaat tai otat kantaa Facebookissa tai vaikkapa Instagramissa, täggää #HELVARY kun haluat, että huomaamme viestin. Koostamme loppuvuodesta #HELVARY-tägättyä someilua yhteen ja liveraportoimme myös sidosryhmillemme suunnatusta aluetoimintaprojektin loppuseminaaristamme ke 9.12.2015.

 

4. TIIVISTÄ YHTEISTYÖTÄ OPETUSVIRASTON KANSSA

Hyviä uutisia helsinkiläisten vanhempien osallistumismahdollisuuksille sekä kodin ja koulun yhteistyölle: HELVARY osallistuu opetusviraston Muuttuva koulu -palvelumuotoiluprojektiin, jossa etsitään uusia toimintatapoja palveluverkon uudistamiselle.

Tapasimme opetusviraston johtoa palvelumuotoiluprojektin tiimoilta syyskuussa sekä viime viikolla. Samalla sovimme aiempaa tiiviimmästä viestinnällisestä yhteistyöstä sekä seuraavista yhteistyöaskelista kohti kaupunkitasoisia kodin ja koulun hyvien yhteistyökäytänteiden pelisääntöjä. Marraskuussa HELVARYn ja opetusviraston johtoa kokoontuu yhteiseen työpajaan ideoimaan ja suunnittelemaan uusia yhteistyöajatuksia - ja sitä ennen käärimme jo hihat palvelumuotoiluprojektiin liittyvien pienten pilottikokeilujen parissa. Lisätietoa Muuttuva koulu -hankkeesta:

http://www.hel.fi/…/kouluverkossa-i-skolnatet/muuttuva-koulu

 

5. VANHEMPAINLIITON VÄKEÄ TAVATTAVISSA JA UUTTA TUTKIMUSTIETOA

Virtaa ja virikkeitä vanhempaintoimintaan -tilaisuus 24.11

Tarvitsetteko apua ja neuvoja vanhempaintoimintaan? Vanhempainliiton asiantuntijat sekä Helvaryn puheenjohtaja ovat käytettävissäsi Virtaa ja virikkeitä -illassa tiistaina 24.11.15 klo 17-19.15.

Sari Manninen kertoo vanhempien toimintamahdollisuuksista yhteisöllisessä oppilashuollossa ja Ulla Siimes sekä Anri Leveelahti esittelevät poimintoja liiton jäsenkyselystä. Ilmoittautumiset 13.11 mennessä: Suomen Vanhempainliiton verkkosivujentapahtumakalenteri.

Vanhempainbarometri 2015 on ilmestynyt

Koululaisten vanhempien näkemyksiä kouluhyvinvoinnista kartoittavan tutkimuksen tulokset ovat ilmestyneet. Lue lisää: http://www.vanhempainliitto.fi/filebank/2775-BAROMETRI2015NETTIIN.pdf

 

Ollaan yhteyksissä!

http://www.helvary.fi/yhteystiedot/

www.facebook.com/helvary

#helvary #kotijakoulu #vanhempaintoiminta #alueyhdistys

Ps. HELVARYlle suunnitellaan parhaillaan myös uutta ilmettä, julkistus lokakuussa :)