HELVARY-tiedote 6/2015

11.11.2015

Suomen Vanhempainliiton liittokokous la 21.11.2015 Helsingissä
Suomen Vanhempainliiton liittokokous la 21.11.2015 Helsingissä

Tässä tiedotteessa • HELVARYn aluetoiminta on täydessä vauhdissa • Vanhempainliiton liittokokous 21.11, muista valtakirja! • HELVARYn ehdokkaana Sanna Valtonen • HELVARY jatkaa yhteiskunnallista vaikuttamista

Alati uudistuva vanhempaintoiminta valaisee pimeintä vuodenaikaa! Lähetättehän tiedotteen eteenpäin oman koulun vanhemmille, opettajille ja muihin verkostoihinne.
 

1. HELVARYN ALUETOIMINTA

Loka-marraskuussa on tavattu eri puolilla Helsinkiä aluetapahtumissa. Tapaamisissa on opittu sosiaalisen median hyödyntämistä järjestötoiminnassa, kierrätetty vanhempaintoiminnan hyviä käytäntöjä ja verkostoiduttu oman alueen toimijoiden kanssa. Mukana tapaamisissa ovat olleet jäsenyhdistysten aktiivien lisäksi opetusviraston aluepäälliköt, Vanhempainliiton väkeä sekä iso joukko rehtoreita. Lue lisää HELVARYn facebookista sekä alueiden omista ryhmistä. Jos et vielä kuulu alueelliseen ryhmään, liity ensi tilassa. Vanhempaintoiminta 2.0 on täällä!


HELVARY fb-ryhmä

https://www.facebook.com/groups/HELVARY/

HELVARY etelä-keskinen fb-ryhmä
https://www.facebook.com/groups/HELVARYetelakeskinen/

HELVARY koillinen fb-ryhmä
https://www.facebook.com/groups/HELVARYkoillinen/

Myös HELVARY länsi-pohjoinen ja HELVARY itä-kaakko – fb-ryhmät avautuvat pian!

 

2. VANHEMPAINLIITON LIITTOKOKOUS 21.11.2015

Vanhempainliiton liittokokous pidetään lauantaina 21.11.2015 ravintola Metropol Hietaniemen Vallila-salissa. Kokoukseen voi osallistua jokainen Suomen Vanhempainliiton jäsenyhdistys. Valtakirjojen tarkastus aloitetaan kello 9 ja kokouspäivän ohjelma kestää kello 16 saakka.

Vanhempainliiton johtokuntaan valitaan uudet jäsenet erovuoroisten tilalle kaudelle 2016-2017. HELVARYn ehdokas johtokuntaan on Sanna Valtonen, pitkän linjan vanhempaintoiminnan aktiivi ja viestinnän asiantuntija. Sanna on 4- ja 10-vuotiaiden lasten äiti ja aktiivisen kansalaisyhteiskunnan ja osallistavan demokratian kehittäjä. HELVARYssa Sannan toiminnan painopiste on ollut yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ja viestinnässä.

HELVARYN johtokunnan jäsenet Marika Mantere ja Johanna Laisaari jatkavat Vanhempainliiton johtokunnassa (valittu kaudelle 2015-2016).

Jokainen yhdistys voi oman yhdistyksensä lisäksi edustaa viittä (5) muuta jäsenyhdistystä valtakirjalla (ks. liite). Jos et pääse kokoukseen, lähetä valtakirjasi jollekulle HELVARYn jäsenelle (suorat yhteystiedot Helvaryn www-sivulla) tai ota yhteyttä puheenjohtaja Tuija Tikkaseen (tuija.tikkanen@eduvantaa.fi). Valtakirjoja ei kannata unohtaa, sillä Helsingin ja HELVARYn näkökulma liitossa on tärkeä!

Liittokokousmateriaalit ja ilmoittautuminen: http://www.vanhempainliitto.fi/liittokokous2015

 

3. HELVARY JATKAA AKTIIVISTA VAIKUTTAMISTYÖTÄ

HELVARY vastustaa palveluverkon päätöksenteon siirtämistä kaupunginvaltuustolta opetuslautakunnalle, sillä ehdotettu päätöksentekomalli kaventaa kuntalaisten osallistumismahdollisuuksia ja demokraattista päätöksentekoa. HELVARY kannattaa moniulotteista seurausten ja lapsivaikutusten arviointia ja avointa kuntalaiskeskustelua mikäli päätöksentekomallia muutetaan näin merkittävällä tavalla. HELVARY pitää tärkeänä, että tänä syksynä käynnistynyttä palveluverkon kehittämisprosessia viedään ensin pilottikokeiluja syvemmälle ja luodaan uudenlainen asioita läpinäkyvästi, ennakoivasti ja todellisessa vuorovaikutuksessa valmisteleva toimintakulttuuri. Vasta tämän jälkeen esitystä kouluja koskevan päätöksenteon nopeuttamisesta voidaan arvioida uudelleen.

Lue lisää: http://www.helvary.fi/?x118281=176419

 

4. VARHAISKASVATUSSUUNNITELMAA KOMMENTOIMAAN!

Opetushallitus työstää parhaillaan uusia varhaiskasvatussuunnitelman perusteita. Niiden laadintaan voi osallistua kaikille kansalaisille avoimen verkkokommentoinnin kautta aina 23.11 saakka. Avaa keskustelu vanhempainyhdistyksessä ja anna äänesi kuulua!

http://www.oph.fi/saadokset_ja_ohjeet/opetussuunnitelmien_ja_tutkintojen_perusteet/varhaiskasvatus

 

5. YHDISTYSAVAIN HELPOTTAA HELVARYN REKISTERINHALLINTAA

Kaikille jäsenillemme on lähetetty lähiaikoina sähköpostia otsikolla “Helvary ry pyytää sinua tarkistamaan vanhempainyhdistyksesi jäsentiedot”. Viestissä on linkki Yhdistysavaimen jäsenrekisterissä vanhempainyhdistyksestäsi oleviin tietoihin. Tiedot voi joko käydä kuittaamassa ajantasaisiksi tai päivittämässä ja lisäämässä puuttuvat tiedot. Toivomme mahdollisimman monen vanhempainyhdistyksen kuittaavan tiedot ajantasaisiksi tai päivittävän tietonsa, jotta viestintämme tavoittaa oikeat henkilöt. Kiitos avustasi!

 

Ollaan yhteyksissä!

http://www.helvary.fi/yhteystiedot/

www.facebook.com/helvary

#helvary #kotijakoulu #vanhempaintoiminta #alueyhdistys


Ps. HELVARYn uusi ilme julkistetaan joulukuussa!

Liitteet