HELVARY-TIEDOTE 4/2016 ** LIITTOKOKOUSINFO **

29.10.2016

HELVARYn ehdokkaat liittokokous 2016: klikkaa kuvaa niin näet tekstit suurempana.
HELVARYn ehdokkaat liittokokous 2016: klikkaa kuvaa niin näet tekstit suurempana.

HELVARYn jäsenyhdistysten liittokokousinfo * Kutsu alle kouluikäisten lasten vanhemmille: Vauhtia vanhempaintoimintaan! * Tärkeät päivämäärät kootusti

 

1. HELVARYN LIITTOKOKOUSINFO JÄSENYHDISTYKSILLE

Vanhempainliitto on lähettänyt jäsenyhdistyksilleen tällä viikolla liittokokouskutsun sekä  vaalitoimikunnan laatiman esitysen henkilövalinnoista. Jotta jäsentemme ääni kuuluisi parhaalla mahdollisella tavalla myös Vanhempainliitossa, keräämme nyt liittokokouksen äänestyksiä varten valtakirjoja jäsenyhdistyksiltä.

 

SUOMEN VANHEMPAINLIITON VUOSIKOKOUS 19.11.2016

Vanhempainliiton vuosikokous pidetään lauantaina 19.11.2016 Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla. ​Vanhempainliitolle valitaan liittokokouksessa uusi puheenjohtaja sekä johtokuntaan uudet jäsenet erovuoroisten tilalle kaudelle 2017-2018. Kokoukseen voi osallistua jokainen Suomen Vanhempainliiton jäsenyhdistys. Valtakirjojen tarkastus aloitetaan kello 9 ja kokouspäivän ohjelma kestää arviolta noin kello 16 saakka. Ilmoittautuminen liittokokoukseen on nyt avoinna ja päättyy jo 3.11.2016!


Vanhempainliiton vaalitoimikunta on valmistellut liittokokoukselle esityksen henkilövalinnoista. HELVARYn Jenni Arnkil on ollut mukana vaalitoimikunnassa ja helsinkiläisten vanhempien edustus on esityksessä hyvin mukana. HELVARYn molemmat ehdokkaat ovat mukana vaalitoimikunnan esityksessä:

Liiton puheenjohtajaksi esitetään HELVARYn esityksen mukaisesti Johanna Laisaarta ja johtokunnan jäseneksi Marika Manteretta, jotka molemmat ovat pitkän linjan vanhempaintoiminnan aktiiveja sekä nykyisiä Vanhempainliiton johtokunnan jäseniä.

Johanna Laisaari on 15-, 11- ja 6-vuotiaiden lasten äiti, varatuomari ja lapsioikeuteen erikoistunut lakimies. 42 -vuotias Johanna työskentelee Vantaan kaupungin lakimiehenä vastaten lastensuojelusta. Lisäksi hänellä on useampia luottamustoimia, muun muassa opetuslautakunnan jäsen, HELVARYn johtokunnan jäsen, Suomen Vanhempainliiton ja Lapsioikeusjuristien johtokunnan jäsen. Johannan osaamisalueisiin ja kiinnostuksen kohteisiin kuuluvat tämän lisäksi koulutus, varhaiskasvatus ja muut lapsiperheiden arkeen vaikuttavat asiat.

Marika Mantere on 5-vuotiaan lapsen sekä 10-vuotiaiden kaksosten äiti, viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija. 42-vuotias Marika työskentelee asiantuntijatehtävissä valtakunnallisessa perhejärjestössä. Marika toimii Vanhempainliiton johtokunnan varapuheenjohtajana sekä HELVARYn johtokunnan varapuheenjohtaja. Marikan vahvuuksia viestinnällisen näkökulman ja strategisen ajattelun lisäksi on järjestötoiminnan kehittämisosaaminen. Marikalle lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen on sydämenasia.


Jokainen yhdistys voi oman yhdistyksensä lisäksi edustaa viittä (5) muuta jäsenyhdistystä valtakirjalla (ks. liite). Helsinkiläisten yhdistysten kannattaa kerätä valtakirjoja, sillä on tärkeää, että Helsinkiläisten vanhempien ja HELVARYn ääni kuuluu Vanhempainliiton toiminnassa riittävästi. 

Jos yhdistyksenne ei osallistu liittokokoukseen, toimitathan vanhempainyhdistyksenne valtakirjan mahdollisimman pian jollekulle HELVARYn johtokunnan jäsenelle: suorat yhteystiedot löytyvät Helvaryn www-sivulta http://www.helvary.fi/yhteystiedot/. Valtakirjapohja löytyy liittokokousmateriaalista Vanhempainliiton www-sivuilta. Haluatko kysyä neuvoa tai liittokokousasioista? Ota yhteyttä puheenjohtaja Sanna Valtonen (sanna.valtonen(at)helsinki.fi).

Liittokokousmateriaalit, valtakirjapohja ja ilmoittautuminen liittokokoukseen 3.11.2016 mennessä täällä: 
http://www.vanhempainliitto.fi/ylanavigointi/tietoa_liitosta/kohti_liittokokousta_2016

 

2. VARHAISKASVATUS: VAUHTIA VANHEMPAINTOIMINTAAN!

HELVARY kutsuu kaikki päiväkotien vanhempaintoiminnassa mukana olevat tai siitä kiinnostuneet vanhemmat perheineen yksityistilaisuuteen Lastentarhamuseoon (os. Helsinginkatu 3-5) maanantaina 21.11.2016 klo 17-20.

Tapahtumassa pääsee tutustumaan lasten kanssa entisajan lastentarhan elämään sekä leikkimään kauppa- ja kotileikkejä. Paikalla on myös lasten ja nuorten arkkitehtikoulun Arkin järjestämä pehmopalikat-työpaja. Lapsille on mehutarjoilu ja aikuisille kahvia.

Paikan päällä tapaat Helvaryn johtokunnan jäseniä, jotka antavat konkreettisia vinkkejä vanhempaintoimintaan tai miten polkaista vanhempainyhdistystoiminta käyntiin. Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautuminen osoitteeseen helvary@helvary.fi: kerro tapahtumaan osallistuvan vanhemman/vanhempien nimi, päivähoitopaikka/koulu, lasten lukumäärä.

Ps. Onko sinulla lapsia myös päiväkodissa? Tarkista onko lapsesi päiväkodin vanhempainyhdistys tai toimikunta mukana HELVARYN toiminnassa. HELVARY lähettää mielellään ohjeet liittymiseksi – yhteistyö on voimaa myös varhaiskasvatusikäisten vanhempien kesken.

3. TÄRKEITÄ PÄIVÄMÄÄRIÄ

*** Ti 1.11.2016 vietetään Finlandiatalolla Kodin ja koulun fiestaa, HELVARY kutsuu yhdessä Helsingin opetusviraston kanssa vanhempaintoimijat koolle Kodin ja koulun iltaan. Iltaan on ilmoittaunut mukaan jo yli 70 osallistujaa, nähdään pian :)! www.oppimisenfiesta.fi

*** La 19.11.2016 Suomen vanhempainliiton liittokokous, Helsinki

Tulethan mukaan äänestämään HELVARYn ehdokkaat Vanhempainliiton johtokuntaan tai toimita vanhempainyhdistyksenne valtakirja etukäteen HELVARYlle.

*** Ma 21.11.2016 Vauhtia vanhempaintoimintaan! -yksityistilaisuus Lastentarhamuseolla klo 17-20 kaikille päiväkotien vanhempaintoiminnassa mukana oleville tai siitä kiinnostuneille perheineen.

** Ke 18.1.2017 järjestetään maailman suurin valtakunnallinen vanhempainilta täsmälleen samalla kellonlyömällä klo 18-19.30. Tapahtumaan toivotaan jokaisen suomalaisen peruskoulun ja lukion osallistuvan. Tavoitteena on sitouttaa ja innostaa vanhemmat mukaan koulumaailman muutokseen. Tarkempi ohjelma ollaan julkaisemassa myöhemmin.  Tapahtumaa järjestävät yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Vanhempainliitto, Opetusalan Ammattijärjestö, Opetushallitus ja HundrED. Ota asia puheeksi omassa koulussasi!

 

Ollaan yhteyksissä!

http://www.helvary.fi/yhteystiedot/

#helvary #kotijakoulu #vanhempaintoiminta #alueyhdistys

HELVARY edistää kodin ja koulun hyvää yhteistyötä niin kaupungin tasolla kuin yksittäisissä kouluissakin.

 

Ps. Ajankohtaiset kuulumiset ja tapahtumat HELVARYn Facebook-sivulla, olethan jo tykännyt meistä siellä? www.facebook.com/helvary

Helvary toimii myös alueellisesti, liitythän myös HELVARYn alueryhmiin Facebookissa:

https://www.facebook.com/groups/HELVARYetelakeskinen

https://www.facebook.com/groups/HELVARYlansipohjoinen

https://www.facebook.com/groups/HELVARYkoillinen

https://www.facebook.com/groups/HELVARYitakaakko