HELVARY-tiedote 14.11.2017 **LIITTOKOKOUSINFO**

8.11.2017

HELVARY edistää kodin ja koulun hyvää yhteistyötä niin kaupungin tasolla kuin yksittäisissä kouluissakin. Siksi on tärkeää, että muistatte lähettää tämän tiedotteen eteenpäin oman koulunne vanhemmille, opettajille, johtokunnan jäsenille ja muihin verkostoihinne!

Tässä tiedotteessa mm. seuraavia asioita:

  1. Tutustu HELVARYn jäsenyhdistysten liittokokousinfoon - ja tule mukaan äänestämään HELVARYn ehdokas Pia Lundbom Suomen vanhempainliiton johtokuntaan liittokokouksessa la 25.11 tai toimita vanhempainyhdistyksenne valtakirja hyvissä ajoin HELVARYn edustajalle

  2. HELVARY kutsuu monikulttuuriset vanhemmat koolle:  tule mukaan monikulttuuriseen vanhempainiltaan Malmintalolle tiistaina 21.11. 2017 klo 17.30

  3. Ilmoita yhdistyksesi mukaan Valon aamuun 8.12. 2017

  4. Vastaa sisäilmakyselyyn

  5. HELVARYn ajankohtaiset kuulumiset: budjettiriihi, Oppimisen fiesta ja paljon muuta

1. HELVARYN LIITTOKOKOUSINFO JÄSENYHDISTYKSILLE

Vanhempainliitto on lähettänyt jäsenyhdistyksilleen viime viikolla liittokokouskutsun sekä vaalitoimikunnan laatiman esityksen henkilövalinnoista. Jotta jäsentemme ääni kuuluisi parhaalla mahdollisella tavalla myös Vanhempainliitossa, keräämme nyt liittokokouksen äänestyksiä varten valtakirjoja niiltä jäsenyhdistyksiltä, joiden edustajat eivät itse pääse mukaan liittokokoukseen.

Vanhempainliiton vuosikokous pidetään lauantaina 25.11.2017 Allianssi-talolla Helsingissä. Kokoukseen voi osallistua jokainen Suomen Vanhempainliiton jäsenyhdistys. Valtakirjojen tarkastus aloitetaan kello 9 ja kokous alkaa klo 10.30. Ilmoittautuminen liittokokoukseen päättyy 16.11.2017.

Vanhempainliitolle valitaan liittokokouksessa johtokuntaan uudet jäsenet erovuoroisten tilalle kaudeksi 2018-2019. HELVARY esittää johtokunnan varajäseneksi Pia Lundbomia, ja  Pian valinta varajäseneksi on mukana vaalitoiminkunnan esityksessä.

Pia on Käpylässä asuva kahden lapsen äiti, joka on koulutukseltaan YTT ja on työskennellyt korkeakoulukentällä reilut 15 vuotta ja on osallisuuden sekä vaikuttamistyön asiantuntija. Pia on lastensa koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja ja HELVARYn johtokunnan jäsen. Lisäksi Pia toimii opettajayhdistyksen puheenjohtajana sekä Nuorisotutkimusseuran hallituksessa. Pia pitää tärkeänä, että kodin ja koulun yhteistyö on mutkatonta ja että vanhempaintoimintaan on helppo tulla mukaan. Vanhempainliiton Pia toivoo jatkossakin tuottavan ajantasaista tietoa ja olevan yhteiskunnallisesti kantaa ottava yhteisö.

Jokainen yhdistys voi oman yhdistyksensä lisäksi edustaa viittä (5) muuta jäsenyhdistystä valtakirjalla. Helsinkiläisten yhdistysten kannattaa kerätä valtakirjoja, sillä on tärkeää, että helsinkiläisten vanhempien ja HELVARYn ääni kuuluu Vanhempainliiton toiminnassa riittävästi.

Jos et pääse kokoukseen, olisi hienoa, jos lähettäisit valtakirjasi jollekulle HELVARYn johtokunnan jäsenelle. Voit tässä tapauksessa laittaa suoraan viestiä HELVARYn johtokunnalle sähköpostitse, helvary@helvary.fi.

Liittokokousmateriaalit, valtakirjapohja ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Vanhempainliiton verkkosivuilta.

2. HELVARYN MONIKULTTUURISTEN VANHEMPAINILTOJEN SARJA JATKUU MALMITALOLLA 21.11. TERVETULOA MUKAAN!

HELVARY kutsuu kaikki Koillisen ja Länsi-Pohjoisen alueen vanhemmat miettimään, miten vanhempaintoiminnasta saadaan entistä yhteisöllisempää, osallistavampaa ja monikulttuurisempaa. Aluetapahtumassa Malmitalolla tiistaina 21.11.2017 klo 17:30 alkaen on mukana ainakin arabian ja somalin kielen tulkkeja. Tervetuloa ideoimaan kaikille avointa vanhempaintoimintaa ja kuulemaan mm. Matti Cantellin (Setlementtiliitto) alustus aiheesta sekä esittely monikulttuuristen läksykerhojen toiminnasta. Tarjolla on pientä syötävää!

Tapahtuma on osa HELVARYn kaupungin osallistamisapurahalla järjestettävää monikulttuuristen tilaisuuksien sarjaa. Tilaisuuksien tarkoitus on verkostoida, ideoida ja kerätä tietoa. Sarja huipentuu 27.11., jolloin sen tiimoilta tehtyjen kyselyiden ja työpajojen tuloksia raportoidaan kasvatuksen ja koulutuksen toimialan päättäjille, viranomaisille sekä muille HELVARYn sidosryhmille jo perinteiseksi muodostuneessa HELVYTYS-illassa Kulttuurikeskus Stoassa.

Kerro kokemuksesi monikultturisesta vanhempaintoinnasta vastaamalla kyselyymme.

3. VALON AAMU

HELVARY haastaa vanhempainyhdistykset mukaan Valon aamu – tapahtumaan 8.12. tai valinnaisena päivänä. Valon aamuna vanhemmat näyttävät esimerkiksi taskulamppujen avulla lapsille, miten tehokkaita heijastimet ovat näkyvyyden lisäämisessä. Ilmoita koulusi mukaan Facebook-tapahtumaan tai sähköpostitse, opi lisää itse tapahtumasta että sen järjestämisestä ja julkaise kuvia koulusi valaisevasta aamusta.

4. ​SISÄILMAKYSYMYKSET​ ​PINNALLA

HELVARYn​ ​sisäilmaryhmä​ ​on​ ​mukana​ ​Kaskon​ ​oppilaan​ ​ja​ ​päiväkotilapsen sisäilmaprosessikuvauksen​ ​valmistelu​ ​-työryhmässä.​ ​Lisäksi​ ​Helvaryn​ ​sisäilmaryhmä kartoittaa​ ​parhaillaan​ ​sisäilmakyselyllä​ ​(Indoor​ ​Air​ ​questionnaire)​ ​vanhempien​ ​näkemyksiä Helsingin​ ​alueen​ ​koulujen​ ​ja​ ​päiväkotien​ ​sisäilmatilanteesta.​ ​Toivomme​ ​vanhempien vastaavan​ ​tähän​ ​noin​ ​5​ ​minuuttia​ ​aikaa​ ​vievään​ ​kyselyyn,​ ​jotta​ ​saamme​ ​mahdollisimman kattavan​ ​otoksen​ ​vanhempien​ ​näkemyksistä​ ​vaikuttamistyömme​ ​tueksi.

Linkit​ ​kyselyyn:

5. HELVARYN AJANKOHTAISET

  • Maksuttomien matkojen hanke koululaisryhmille ruuhkattomina aikoina etenee yhä. HELVARY seuraa tilannetta ja pyrkii vaikuttamaan siihen, että uusi opetussuunnitelma olisi yhdenvertaisesti toteutettavissa kaikissa Helsingin kouluissa.

  • Marraskuun 1. ja 2. päivä vietettiin Finlandia-talolla Kodin ja koulun fiestaa. HELVARY kutsui paikallaolijat yhdessä Vanhempainliiton kanssa keskustelemaan vanhempaintoiminnasta. Foorumi-lavalla käytiin idearikas ja rento keskustelu siitä, mihin nykykoulu tarvitsee vanhempia. Mukana keskustelemassa olivat Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes, Töölön ala-asteen rehtori Janne Autinen ja Huono äiti – yhteisön perustana Sari Helin. Keskustelun veti Helvaryn Sanna Valtonen.

  • Ajankohtaiset kuulumiset ja tapahtumat HELVARYn Facebook-sivulla, olethan jo tykännyt meistä siellä?

  • Helvary toimii myös alueellisesti, liitythän myös HELVARYn alueryhmiin Facebookissa:

#helvary #kotijakoulu #vanhempaintoiminta #alueyhdistys

 

Ollaan yhteyksissä!

Sanna Valtonen, PJ & Helvaryn johtokunta