HELVARY-tiedote 17.1.2018

17.1.2018

Helvaryn loppuvuoden 2017 kuulumiset sekä tietoa tulevasta vuosikokouksesta.

HELVARYN VUOSI 2017

HELVARYn vuosi 2017 oli monikulttuurisen vanhempaintoiminnan, uusien helsinkiläisten tervetulleeksi toivottamisen, liikenneturvallisuuskysymysten ja vahvan vaikuttamisen leimaama. Loppuvuoden kohokohta oli marraskuun viimeinen päivä, jolloin monikulttuuristen vanhempainiltojen sarja huipentui HELVYTYS-seminaariin, jossa nuorisotoimen, kasvatuksen ja koulutuksen toimialan edustajat, järjestöosaajat ja vanhempainyhdistysten aktiivit keskustelivat siitä, miten uudet tulijat parhaiten huomioitaisiin kodin ja koulun/varhaiskasvatuksen yhteistyössä. Paneelikeskustelun veti HELVARYn Pia Lundbom, ja siihen osallistuivat toimialajohtaja Liisa Pohjolainen, HOAY:n puheenjohtaja Timo Saavalainen, nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka ja Suomen vanhempainliiton puheenjohtaja Johanna Laisaari. Kommenttipuheenvuoron piti Suomen Vanhempainliiton monikulttuurisuusasiantuntija Melody Karvonen.

Valon aamut muistuttivat koululaisia heijastimen tärkeydestä eri puolilla kaupunkia joulukuussa. HELVARY kiittää jäsenyhdistyksiä aktiivisuudesta ja heijastimia lahjoittaneita yhteistyökumppaneita tuesta!

Kannanottoja eri aiheisiin kirjoitettiin vuonna 2017 enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Vielä joulukuussa kävimme useamman kerran keskustelemassa varhennettavasta A1-kielen opetuksesta kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohdon kanssa. Kirjoitimme aiheesta useammankin tiedotteen, ja vielä ennen 19.12. lautakunnan suomenkielisen jaoston kokousta jätimme viimeiset vanhempien terveiset päättäjille.

HELVARY toivoo, että alueellisesta yhdenvertaisuudesta pidetään entistä tiukemmin kiinni koulujen kieliohjelmia suunniteltaessa. Asuinpaikka ei saa vaikuttaa siihen, miten monipuolinen kielitarjotin lapsella on edessään. HELVARY on yhä hiukan huolissaan aikataulun pikaisuudesta ja pätevien opettajien löytymisestä. Lisäksi HELVARY toivoo resurssien jaon olevan mieluummin hyvinvointi- ja osaamiseroja tasoittava kuin segregaatiota luova. Siksi esimerkiksi erittäin kapeaa lasten osaa hyödyttävien mutta sinänsä erittäin kannatettavien kielikylpyluokkien tms. varjolla ei saa jättää kehittämättä koko kaupungin kielenopetusta. Nyt toivomme, että myös A2-kieltä varhennetaan ja että päiväkotien kielirikastukset tuotaisiin jokaisen helsinkiläisen varhaiskasvatusikäisen ulottuville.

Lisää HELVARYn ajatuksia niin kielikysymyksestä kuin muistakin tänä vuonna askarruttaneista asioista voit lukea osoitteesta www.helvary.fi

HELVARYN VUOSIKOKOUS 12.2.2018

HELVARYn vuosikokous pidetään 12.2.2018. Merkkaa päivämäärä kalenteriisi ja ryhdy miettimään olisitko itse tai löytyisikö lähipiiristäsi vanhempaintoiminnan kehittämisestä ja vahvasta vaikuttamistoiminnasta kiinnostunut henkilö. Johtoryhmän jäsenistä 6 on erovuorossa, ja otamme mielellämme mukaan uusia toimijoita!

Lisää tietoa kokouksesta ja sen ohjelmasta lähetämme lähiviikkoina.

 

Ajankohtaiset kuulumiset ja tapahtumat HELVARYn Facebook-sivulla, olethan jo tykännyt meistä siellä?

Helvary toimii myös alueellisesti, liitythän myös HELVARYn alueryhmiin Facebookissa:

#helvary #kotijakoulu #vanhempaintoiminta #alueyhdistys

 

Ollaan yhteyksissä!

Sanna Valtonen, PJ & Helvaryn johtokunta