HELVARY-tiedote 1/2016

25.1.2016

VUOSIKOKOUS ma 8.2.2016 klo 18 • Hyviä uutisia: kouluverkosta päätetään yhä valtuustossa • Helvary vaikuttaa aktiivisesti Vanhempainliitossa • Uusi yhteistyöryhmä perustettu Opetusviraston kanssa

Erinomaista vuoden 2016 alkua kaikille vanhempainyhdistystoimijoille! Lähetättehän tiedotteen eteenpäin oman koulun vanhemmille, opettajille ja muihin verkostoihinne, myös koulun johtokunnan jäsenille.
 

1. VUOSIKOKOUS 8.2.2016 - TULE MUKAAN VAIKUTTAMAAN!

HELVARYn vuosikokous pidetään maanantaina 8.2.2016 klo 18.00 Kaisaniemen ala-asteella, Puutarhakatu 1. Kokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi sääntömuutosesitykset, jotka esitellään 1.2.2016 mennessä lähetettävässä kokouskutsussa sekä HELVARYn nettisivuilla ensi viikolla. Oleellisin muutosesitys koskee henkilöjäsenyyden mahdollistamista ja HELVARYn nykyisten sääntöjen mukaan (http://www.helvary.fi/liity-jaseneksi/helvaryn-saannot/) yhdistyksen uudet säännöt voidaan hyväksyä ¾ enemmistöllä yhdistyksen kokouksessa.

HELVARY elää yhä voimakasta kehitysvaihetta ja näköpiirissä siintää jopa palkattu työvoima ja yhä ammattimaisempi toimintatapa. HELVARYn johtokunnasta puolet on erovuoroisia ja toivotammekin tervetulleeksi uusia ehdokkaita johtokuntaan - tavoittelemme positiivisen asenteen lisäksi uutta monipuolista näkemystä ja osaamista täydentämään aktiivista porukkaamme. Erityisesti etsimme mukaan osaamista sisäilma-asioissa, viestinnässä sekä esimerkiksi hankerahoituskuviossa tai varhaiskasvatukseen liittyvissä kysymyksissä.

HUOM. nyt myös etsimme neljää uutta aluevastaavaa työpareiksi vuonna 2015 aloittaneille  aluevastaaville, jotka jatkavat kivasti alkanutta aluetoimintaa: tule mukaan aktivoimaan ja kehittämään vanhempaintoiminnan verkostoja!

Ilmoittaudu jo mukaan vuosikokoukseen HELVARYn fb-sivuilla, lisätietoa illan ohjelmasta tulossa kokouskutsun mukana 1.2.2016 mennessä. Vinkkaa kiinnostuksestasi tulla mukaan tai kysy lisää Tuijalta tuija.tikkanen@eduvantaa.fi.
 

2. YHTEISKUNNALLINEN VAIKUTTAMINEN: HELSINGIN KOULUVERKOSTA PÄÄTETÄÄN YHÄ VALTUUSTOSSA

Opetusviraston kaupunginvaltuustoon saakka edennyt esitys viimekätisen päätöksentekovallan siirtämisestä kaupunginvaltuustolta opetuslautakunnalle palautettiin 20.1.2016 valmisteltavaksi koko kaupungin johtosäännön uudistuksen yhteydessä. Lokakuisen lausuntonsa lisäksi HELVARY tapasi valtuutettuja, kirjelmöi ja keskusteli ja lopputulosta ei voi pitää muuna kuin työvoittona. Koulujen kohtalosta päättää siis toistaiseksi valtuusto, ja HELVARY on tiiviisti kuulolla kun uutta päätöksentekojärjestystä suunnitellaan. Tärkeää on, että tuleva päätöksentekomalli sisältää kaupunkilaisia osallistavan, avoimen ja läpinäkyvän valmistelun, moitteettoman asiakirjajulkisuuden sekä aikataulun, joka mahdollistaa kaikkien asianosaisten kuulemisen.

 

3. HELVARY VAIKUTTAA AKTIIVISESTI VANHEMPAINLIITOSSA

HELVARYn ehdokas Sanna Valtonen valittiin Suomen Vanhempainliiton vuosikokouksessa 21.11.2015 liiton johtokunnan varajäseneksi. Vanhempainliiton johtokunta järjestäytyi tammikuussa ja valitsi liiton varapuheenjohtajaksi Marika Mantereen, joka toimii myös liiton uuden alueyhdistysten kehittämissuunnitelmaa valmistelevan työryhmän puheenjohtajana. Toinen uusi johtokunnan alainen työryhmä keskittyy viestinnän ja vaikuttamistoiminnan kehittämisen valmisteluun ja sen puheenjohtajaksi valittiin Sanna Valtonen. Helvaryn johtokunnan jäsen Johanna Laisaari jatkaa Vanhempainliiton johtokunnassa (valittu kaudelle 2015-2016).

 

4. UUSI YHTEISTYÖRYHMÄ ON SYNTYNYT: HELVARY JA OPETUSVIRASTO

Opetusviraston johtoryhmä ja HELVARY ovat sopineet yhteistyöryhmän perustamisesta tapaamisessaan 8. joulukuuta 2016. Tämä on merkittävä askel yhteistyössä opetusviraston kanssa. Tulemme kertomaan aktiivisesti ja avoimesti uuden työryhmän työskentelystä - ja tarjoamme myös Sinulle mahdollisuuden tuoda näkemyksesi HELVARYn tietoon kun asioita valmistellaan.Yhteistyöryhmälle tarvitaan vielä nimi, josta myös tiedotamme mahdollisimman pian. https://www.facebook.com/helsinginopetusvirasto/photos/a.136166719878288.26663.111817412313219/506076189554004/?type=3&theater
 

5. OLETHAN JO MUKANA HELVARYN FB-RYHMISSÄ?

Tule mukaan keskustelemaan ja kuulolle HELVARYn fb-ryhmiin - vanhempaintoiminta 2.0 on täällä!

Keskusteluryhmä koko kaupungin vanhemmille:
https://www.facebook.com/groups/HELVARY/

Etelä-keskinen:
https://www.facebook.com/groups/HELVARYetelakeskinen/

Koillinen:
https://www.facebook.com/groups/HELVARYkoillinen/

Itä-kaakko:
https://www.facebook.com/groups/HELVARYitakaakko/

Länsi-Pohjoinen:
https://www.facebook.com/groups/HELVARYlansipohjoinen/
 

 

Ollaan yhteyksissä!

http://www.helvary.fi/yhteystiedot/

www.facebook.com/helvary

#helvary #kotijakoulu #vanhempaintoiminta #alueyhdistys