Haastamme kaikki koulut ja vanhemmat mukaan Heijastinliivitempaukseen 6.11.

30.10.2019

Kutsumme kaikki Helsingin koulut ja päiväkodit mukaan yhteiseen tempaukseen! Tavoitteena on muodostaa Helsingin koulujen ja päiväkotien välille heijastinliiviketju, jonka tarkoituksena on kiinnittää kaikkien tielläliikkujien huomio siihen, että liikenteessä liikkuu lapsia, myös pimeänä vuodenaikana.

Tapahtuma on jatkoa HELVARYn aiemmin totuttamalle Valon aamulle, joka on alkuaan Käpylän peruskoulun hieno perinne. Valon aamu yhdistää liikenneturvallisuuden, yhteisöllisyyden sekä kodin ja koulun yhteistyön.

Heijastinliivitempauksen voi toteuttaa esimerkiksi näin (Snellmanin ala-asteen aikataulu):
8.30 Kello soi, saapuminen kouluun, reppujen vienti omaan luokkaan. Mahdollisimman moni lapsi ja aikuinen pukeutuneena heijastinliiviin.
8.35 Lapset järjestäytyvät opettajien johdolla luokkien eteen ja siirtyvät siitä koulun edustalle ja muodostavat ketjun. Vanhemmat liittyvät ketjuun koulun edustalla.
8.35/40–9.05 Ketju
9.05 Siirtyminen takaisin koulun pihalle luokka kerrallaan
9.15 Ensimmäinen koulutunti alkaa

Ketjun voi toteuttaa joko koulun/päiväkodin ja vanhempainyhdistyksen yhteistyönä tai vanhempainyhdistyksen voimin. Heijastinliivejä voi yrittää hankkia sponsorilahjana esimerkiksi vakuutusyhtiöiltä. Myös useat liikkeet myyvät niitä muutaman euron hintaan.

Tehdään lapset näkyviksi liikenteessä!

Tapahtuma FB:ssä