Koulutusleikkaukset on peruttava kokonaan

9.6.2021

Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina kasvatuksen ja koulutuksen toimialan lisärahoitustarvetta koronan vuoksi. HELVARY toivoi, että budjettiin olisi lisätty kaikki koulutuksesta syksyllä 2020 leikatut 22 miljoonaa sekä tämän lisäksi olisi erikseen rahoitettu toimialan ilmoittamat koronan aiheuttamat lisätarpeet. Kaupunginhallitus kuitenkin hyväksyi 17,5 miljoonan lisärahoituksen. Tämä tarkoittaa, että ilman koronan aiheuttamia lisäkulujakin miinuksilla mennään. Tämä ei ole HELVARYn tavoitteiden mukaista, eikä tietenkään helsinkiläisten lasten ja nuorten edun mukaista. On surullista, että näillä tiedoin esimerkiksi kotihoidon tuen Helsinki-lisästä ja ammatillisesta koulutuksesta joudutaan leikkaamaan.

Samaan aikaan myös HELVARY juhlii lisärahoitusta, sillä sen myötä tilanne toki olennaisesti paranee. On hienoa, että kasvatuksen ja koulutuksen toimiala saa edes tämän verran lisärahaa. Nyt rahoituksen tarkempi kohdennus on vielä hämärän peitossa. HELVARY toivoo, että rahaa käytetään erityisesti opettajien ja kouluavustajien palkkaamiseen sekä oppimisen tukemiseen.

Kouluilla pitää olla riittävät resurssit varmistaa, ettei enää yksikään nuori putoa koronan aiheuttamien vaikeuksien takia kyydistä.