Lapset ja koronavirus

15.8.2021

Pahoittelemme, että HELVARY:n facebook-ryhmissä on julkaistu 12.–14.8.2021 toistuvasti näkemyksiä, jotka ovat yhdistyksemme yhteisen linjan vastaisia. Kyse on koronarokotuksiin liittyvistä julkaisuista ja postauksista, jotka edustavat yhden Helvaryn johtokunnan jäsenen ja koulukohtaisen vanhempainyhdistyksen puheenjohtajan näkemyksiä. 

Julkaisut ovat ymmärrettävästi aiheuttaneet hämmennystä ja mielipahaa, ja vapaaehtoistyönä toimivassa yhdistyksessä kuormituspiikin, jonka johdosta emme ehtineet poistaa julkaisuja samaa tahtia kuin ne julkaissut henkilö niitä somealustoillemme palautti. HELVARY irtisanoutuu täysin kyseisten julkaisujen sisällöistä, ja muistuttaa, että terveysviranomaiset ja terveydenhuollon asiantuntijat vastaavat koronarokotuksiin liittyvistä virallisista ohjeista. 

Lasten ja nuorten kanssa kannattaa aina tarvittaessa keskustella koronaan liittyvistä rokotuksista. Kouluissa kysymyksiin vastaavat kouluterveydenhuollon ammattilaiset ja kotona keskustelun apuna kannattaa käyttää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistusta: Lapset ja koronavirus