Miksi pormestari Vapaavuori jumittaa koulujen lisärahoitusta?

19.5.2021

Kasvatuksen ja koulutuksen lautakunta esitti kuukausi sitten 17,5 miljoonan euron koronakorvaukseksi nimitettyä lisärahoitusta paikkaamaan aikaisemmin lukkoonlyötyjä koulutusleikkauksia. HELVARY teki viime vuonna hartiavoimin töitä leikkausten estämiseksi sekä tänä keväänä niiden paikkaamisen edistämiseksi. Pettymystä ei voi sanoin kuvailla, kun media kertoo, että koulujen lisärahoitus jumittaa pormestari Vapaavuoren takia.

Asia on odottanut jo kuukauden, sillä Vapaavuori haluaa, että asia käsitellään vasta sen jälkeen, kun kaupungin johtoryhmä on käsitellyt Helsingin taloutta koskevan osavuosikatsauksen. Päätökset lautakuntien esittämistä lisärahoituksesta varmistuvat vasta, kun kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto ovat hyväksyneet ne normaalissa päätöksentekojärjestyksessä.

Asialla on kuitenkin tulenpalava kiire, sillä päiväkotien ja koulujen syksyn toiminta pitää suunnitella ennen kesätaukoa. HELVARY kysyy, miksi helsinkiläiset koulut laitetaan tarkoituksellisesti ahtaalle, vaikka kaupunki on päättänyt lisärahan myöntämisestä?

HELVARY vaatiikin, että kasvatuksen ja koulutuksen toimialan lisämääräraha käsitellään nopeimmalla mahdollisella aikataululla, sillä koulut tarvitsevat tiedon lisärahasta heti. Syksyn aloittaminen vajailla resursseilla ei ole kenenkään etu. Helsinkiläislapset ansaitsevat parempaa.